Vers top 100

top-100 ontwikkelingen in de verssector

   sep 01

Het omegadieet

Bij het omegadieet draait het om vetten, en dan met name om de gezonde vetten. Sommige vetten zijn schadelijk voor uw lijf (verzadigde vetten) en andere vetten zijn goed voor uw lijf (onverzadigde vetten). De gezondste vetten zijn de omega 3 en omega 6 vetzuren.
De omega’s zijn goed voor uw hart en bloedvaten, maar ze helpen ook bij het ontwikkelen van uw denkvermogen. Vooral voor kinderen en tieners is omega dus erg belangrijk.

Wanneer u aan het omegadieet gaat doen is het belangrijk dat u regelmatig voedsel eet dat rijk is aan omega 3. U kunt hierbij denken aan vette vissoorten zoals zalm, haring, makreel en sardientjes. Spinazie, veldsla, waterkers en postelein zijn ook rijk aan omega 3. In veel noten en zaden vindt u ook omega 3 terug, en dan met name in walnoten en lijnzaad. In bepaalde oliën, zoals sojaolie, walnootolie en koolzaadolie zit eveneens omega 3.
Het omegadieet is geschikt voor mensen die een dieet op de langere termijn verkiezen boven een dieet waar ze snel mee afvallen. Als u snel veel kilo’s wilt verliezen, dan is het omegadieet niet aan te raden. Als u moeilijk afstand kunt doen van junkfood is het omegadieet een echte afrader. Het is namelijk geschikt voor mensen die gezond en lekker willen eten. Als u uzelf niet alles wilt ontzeggen (zoals bij veel andere diëten het geval is, omdat u bepaalde dingen dan niet meer mag eten), dan is het omegadieet ook geschikt voor u. Als u allergisch bent voor vis, of het echt niet lust, dan is het omegadieet ook geen aanrader, aangezien het dieet sterk op vis leunt.

Waarom het Proteine Dieet Gevaarlijk is

De voornaamste reden dat het proteïne dieet gevaarlijk is, is omdat het een heel beperkt voedingspatroon oplegt. Het dwingt je als het ware om een dieet te volgen dat voornamelijk uit eiwithoudende etenswaren bestaat. Volgens mij hebben we vroeger op school en van onze moeder geleerd dat een gevarieerd dieet gezond is. De schijf van vijf is wel bekend bij de meesten van ons en ook al is deze mooie schijf inmiddels wat achterhaald, het principe van gevarieerd eten zodat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt is nog steeds hetzelfde. En dus ben ik tegen iedere vorm van dieet die een beperkt aanbod van voedingsstoffen aanhangt. Bovendien leveren de meeste bekende eiwit of proteïne diëten simpelweg te weinig calorieën om je lichaam goed te laten functioneren. Een derde reden waarom het proteïne dieet gevaarlijk is en zelfs schadelijk voor je kan zijn is dat een (te) hoge hoeveelheid dagelijkse eiwitten/proteïnen een zware belasting oplevert voor je nieren. Deze zullen harder moeten werken dan waar zo voor gemaakt zijn. Vertrouw dus veel op groentepakketten en fruit.

Snel Afvallen Zonder Dieet

Afvallen zonder dieet en pillen is echter ook heel goed mogelijk. De sleutel tot een veel gezondere levens stijl en dus een ideaal gewicht is goed kijken naar het menselijk lichaam. Waar zijn we op gebouwd? Hoe zag ons leven eruit toen we aan het begin van onze ontwikkeling stonden? En wat heeft ons lichaam dus nodig om optimaal te functioneren? Op een gezonde manier afvallen zonder dieet en pillen leidt automatisch tot: Meer energie, Ideaal gewicht, Minder ziektes en allergieën en nooit meer terugvallen in je oude, slechte gewoontes. Zodra je geleerd hebt wat je lichaam nodig heeft en wat je absoluut niet kan gebruiken om te functioneren zoals de jagers/verzamelaars uit de oude tijd en je een aantal ongezonde gewoontes vervangt door gezondere dan ben je op weg om snel af te vallen en dat zonder ongezonde diëten, pillen en poeders.

Stap voor Stap een Ideaal Gewicht bereiken

Als ik je zou vertellen dat er een methode is ontwikkeld speciaal voor mensen zoals jij. Mensen die vinden dat ze weer gezond moeten worden, dat het roer om moet, mensen die meer energie willen en meer aan willen kunnen in het dagelijks leven en terug willen naar een ideaal gewicht. En dat je bovendien bij elke stap begeleid wordt door een professional die al zijn kennis over fitness, voeding, psychologie en NLP ingezet heeft om speciaal voor mensen zoals jij een super effectieve en gezonde methode heeft weten te ontwikkelen die het mogelijk maakt om met gemak en plezier aan je gezondheid te werken. Zodat je echte, lange termijn resultaten gaat behalen.


   mrt 03

Top 5 lekkerste goedkope koffie

Koffie is de nieuwe goud tegenwoordig. Wil je echt lekkere koffie hebben betaald je er al gauw een aardig kapitaal aan. Koffie is in alle soorten en maten te krijgen. Zo heb je koffiecupjes, koffiepads, gemalen koffie en natuurlijk koffiebonen. Als je een echte koffie liefhebber bent kun je het beste kiezen voor koffiebonen. Koffiebonen behoudt namelijk voor korte tijd zijn aroma’s en oliën. Wanneer de bonen kapot worden gemalen verliest het zijn smaak.

Juiste apparatuur

rikegroup kopjeOm lekkere koffie te maken moet je niet alleen de juiste bonen hebben maar ook de juiste koffieapparaat. Dus een koffiezet apparaat met een waterfilter is een muts. Hardheid van het water is een van de belangrijkste factor voor een lekker bakje. Voornamelijk in Zuid-Limburg en Noord-Brabant is het hardheid hoog. Daarnaast is het belangrijk dat je koffiezetapparaat goed schoon kan maken. Als er teveel koffie in het apparaat achter blijft beïnvloed dit het smaak op een negatieve manier. Zorg er voor dat je kopje ook warm is dan blijft je koffie ook langer warm.

Top 5 goedkoopste koffie

1.Lidl – Bellarom Espresso Extra Dark Roast
2.ALDI – Moreno Dark Roast
3.L’OR Espresso Fortissimo koffiebonen
4.Kanis & Gunnink Aroma rood bonen
5.Douwe Egberts Aroma variaties excellent koffiebonen

Tips

Zoals je hierboven hebt gelezen is het belangrijk om je koffie goed verst te houden. Wanneer je koffie wilt bewaren of niet zo snel opmaakt hou dan rekening met de volgende soort verpakkingen waarin je koffie zit

– Gemalen koffie in de open lucht blijft 20 minuten vers
– Bonen in een papieren zak blijft 1-2 weken vers
– Bonen in een laminaat verpakking blijft 1 maand lang vers
– Bonen in een laminaat verpakking met ventiel blijft 3 maanden lang vers
– Met edelgas in blik kan je koffie het langst bewaren namelijk 6 maanden

Wil je toch je koffie langer bewaren dan kan je het ook in je vriezer gooien. En elke keer koffie eruit halen die wilt gebruiken. Hou er wel rekening mee dat je bonen wel eerst eff moet ontdooien. Anders haalt je koffie niet de juiste temperatuur.


   feb 09

De e-sigaret

De e-sigaret heeft over de hele wereld al vele levens gered, helaas wil de Nederlandse overheid hier niet veel van weten en wordt het de dampers en ondernemers in de e-sigaret wereld lastig gemaakt om de e-sigaret ook nog groter te maken in Nederland. Ondanks al deze regeltjes en een lastige overheid groeit de e-sigaret jaarlijks toch nog, ieder jaar weer beginnen er meer rokers met het dampen van een e-sigaret. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken die in opdracht van verzekeraars in de VS zijn uitgevoerd bleek dat de e-sigaret vele male minder schadelijk zou zijn dan een tabak sigaret. Daarom is het in de VS al zover dat als een consument rookt en deze hier mee wil stoppen ze een maandelijkse vergoeding krijgen van de zorg verzekering als ze ervoor kiezen om te gaan dampen. Een e-sigaret is een relatief eenvoudig en elektrisch apparaatje dat ervoor gemaakt is e-liquid (nicotine oplossing) te verdampen. Als de e-liquid verdampt is door de e-sigaret kan de gebruiker (ook wel damper genoemd) deze inhaleren, zo komt hij aan zijn nicotine behoeftes op een minder schadelijke manier dan voorheen.

Waar koop je een e-sigaret

Als je voor het eerst een e-sigaret wil gaan kopen is het aan te raden deze bij een speciaalzaak of webwinkel te kopen. Deze zaken kunnen jouw voorzien van voldoende advies om op een prettige manier te starten met dampen. Helaas is het zo dat veel consumenten beginnen met dampen door dat ze een e-sigaret kopen bij een tankstation of bij een supermarkt, vaak zijn dat e-sigaretten die niet degelijk zijn. Hierbij komt ook nog eens dat het personeel van zulke retail bedrijven geen advies kan geven waardoor het al snel tegen zal vallen. Met als gevolg dat er gezegd wordt dat dampen is maar niets, ik stop er mee.


   dec 02

Kenmerken van de Amerikaanse keuken door Henk van Wilsum

Normaal gesproken schrijft Henk van Wilsum voornamelijk over de Franse keuken. Hij is dan ook gespecialiseerd in deze keuken omdat hij jaren heeft gewerkt in Frankrijk. Hij is echter ook geïnteresseerd in andere wereld keukens. In dit artikel geeft hij de kenmerken van de Amerikaanse keuken.

Als je aan de Amerikaanse keuken denkt, denk je al snel aan een vette hap. Maar deze keuken heeft veel meer te bieden, vertelt Henk. Een duik in de achtergrond en kenmerkende gerechten van dit land levert veel inspiratie en variatie op.

Kenmerken
Door de vele verschillende culturen die het land kent is de keuken erg moeilijk te omschrijven. Al deze culturen brengen eigen recepten en gerechten mee. Deze recepten zijn vervolgens vermengd met andere recepten, waardoor er nieuwe gerechten zijn ontstaan. Hieronder volgt een greep uit kenmerkende Amerikaanse gerechten de je waarschijnlijk wel kent!

Club sandwich
De club sandwich is een geliefd gerecht op menig menukaart. Met dit gerecht kan flink gevarieerd worden, maar standaard bevat het meerdere sneetjes brood met een vleeslaag en een sla of groentelaag. De precieze inhoud van deze lagen is echter compleet aan de kok, evenals de saus. Hier kan dus flink mee gevarieerd worden en dit kan bijna compleet naar eigen smaak worden aangepast.

Waldorf Salade
Dit gerecht is op en top Amerikaans, want het is voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria hotel in New York. Het traditionele recept vraagt om: selderij, appels, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. Tegenwoordig kan dit uitgebreid worden tot een ware maaltijdsalade, door het toevoegen van zalm of kipfilet. Ook met het fruit kan gevarieerd worden door kersen of druiven toe te voegen. Een lekker en gezond Amerikaans recept dus!

Brownie
Een erg bekend gerecht en erg geliefd bij chocoladeliefhebbers is de brownie! In de basis is dit een simpel chocoladegebakje, maar er kan ook hier heerlijk gevarieerd worden door noten, fruit of ijs toe te voegen. Het officiële recept vraagt erom de brownie niet helemaal gaar te maken: de binnenkant hoort nog wat zacht en stroperig te zijn. Lukt dit, dan heb je een heerlijk toetje!

Het bovenstaande wijst uit dat de Amerikaanse keuken veel verschillende gerechten te bieden heeft, maar het voornaamste kenmerk van al deze gerechten is variatie! De verschillende culturen hebben bijgedragen aan een open, goed naar eigen smaak aan te passen keuken, met veel gerechten die we vandaag de dag veel tegenkomen.