Vers top 100

top-100 ontwikkelingen in de verssector

   nov 30

Glazen potten zijn er om te vullen

Leuke voorraadpotten voor de sierLeuk voor in de huisraad zijn de voorraadpotten waar je droge etenswaren in opslaat. Het is niet alleen handig maar staat ook nog eens heel leuk in de keuken of voor op tafel.

Voorraadpot

Huishoudens kun je leuk versieren met handige voorraadpotten waar je etenswaren in opslaat. Bijvoorbeeld de macaroni uit de zak leeggieten in een glazen voorraadpot is een bekend fenomeen. En zo kun je dit voor veel keuken en voedingsproducten doen. Grote potten kun je gebruiken voor volumineuze producten en kleinere potjes voor kruiden.

Uiteraard kun je het zo gek niet verzinnen of je slaat het op in een pot. Maar ook gebruik je zo’n pot voor de sier. Daarom zijn deze, vooral glazen, potten in vele soorten en maten te koop. Er zijn ook plastic varianten maar niets haalt het qua sfeer bij glazen potten.

Sierpot

Glazen voorraadpotten zijn ook goed voor de sfeer als decoratie in huis of op kantoor zoals de gebruikelijke snoeppot. En als je een beetje creatief bent kun je deze ook nog een mooi versieren.

Voor thuis kun je samen met de kinderen een leuke knutselmiddag houden en hierbij de glazen potten versieren. Voor bedrijven wordt dit weer anders gebruikt door de bekende snoeppot bedrukken met logo en bedrijfsnaam. Dit staat immers leuk op de toog bij de receptie.

Soorten glazen potten

Naast verschillende formaten potten zijn er diverse soorten beschikbaar waarbij een onderscheid gemaakt tussen twee soorten: voorraadpotten en weckpotten.

Voorraadpot

Glazen voorraadpotten hebben de functie om voorraad op te slaan. Vaak zijn deze af te sluiten met een schroefdop of kurk dop. De meest gebruikte voedingsmiddelen in een voorraadpot:

  • koffiepads
  • theezakjes
  • snoep
  • macaroni
  • vermicelli
  • kruiden (kleine potjes)

Weckpot

Een weckpot heeft, naast dat je deze als voorraadpot kunt gebruiken, ook de functie om voedsel luchtdicht af te sluiten voor langere houdbaarheid en om voedsel te fermenteren.

Wecken is dus een manier om voedsel in te maken, een bewaarmethode voor voedsel wat al gebruikt werd voordat de koelkast werd uitgevonden. Tegenwoordig is het weer helemaal in om deze manier van voedsel conservatie te gebruiken.

Hierbij vul je de weckpot met bederfbare etenswaren zo vol mogelijk en verwarm je deze in een pan water. Daarna laat je de pot afkoelen en zo ontstaat er een vacuüm waardoor zuurstof geen invloed meer heeft op het bederf.

De meest bekende product om te wecken is jam maar uiteraard zijn er meer voedselproducten geschikt om te wecken: fruit, groenten, saus, melk, sap.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.