Vers top 100

top-100 ontwikkelingen in de verssector

   mei 13

Top 31-40

31. Ekra – Nieuwe stamppot-concepten

Ekra, de ambachtelijke groenteverwerker voor onder andere stamppotten, soepen en salades, creëert nieuwe concepten met de oer-Hollandse stamppot. Zo introduceerde het bedrijf vorig jaar – na de lancering van de stampbal – twee nieuwe maaltijden, die het bedrijf ‘groenteschotels’ noemt om de vergelijking met gangbare stamppotten te vermijden. Het gaat om de varianten venkel en festival. De festival-schotel bevat acht soorten groente, waaronder courgette, koolrabi, wortel, prei en bleekselderij. De nieuwe groenteschotels kenmerken zich door een stevige beet. De aardappelen en groenten zijn in blokjes gesneden, niet te lang gekookt en niet te fijn gestampt. De dosering aardappelen en groente is half om half. De schotels bevatten geen vlees of vis; de producent laat de consument daarin graag een vrije keuze. Ook komen er geen gluten in voor. Anders dan gangbare stamppotten zijn de verse groenteschotels 10 dagen houdbaar.

32.The Greenery en Food Sense fruitsalades

The Greenery en Food Sense brengen vanaf maart 2010 verse groente- en fruitsnacks op de markt onder de merknaam Fred&Ed.; Door de gezonde productenlijn te koppelen aan de bij kinderen populaire figuren Fred&Ed;, hopen de twee bedrijven kinderen te stimuleren om meer groente en fruit te eten. Het groentesnackassortiment bestaat uit tomaatjes, komkommers en paprika’s in portieverpakkingen van 125 gram. Daarnaast zijn de producten verkrijgbaar in gezinsverpakkingen van 250 gram. Bij fruitsnacks gaat het in eerste instantie om aardbeien en blauwe bessen in bekerverpakking. De Fred&Ed; snacks moeten een alternatief worden voor ongezonde snoepjes en snacks, geholpen door de aantrekkelijke presentatie en de hapklare porties.