Vers top 100

top-100 ontwikkelingen in de verssector

   jul 03

Top 5 lekkerste goedkope koffie

Koffie is de nieuwe goud tegenwoordig. Wil je echt lekkere koffie hebben betaald je er al gauw een aardig kapitaal aan. Koffie is in alle soorten en maten te krijgen. Zo heb je koffiecupjes, koffiepads, gemalen koffie en natuurlijk koffiebonen. Als je een echte koffie liefhebber bent kun je het beste kiezen voor koffiebonen. Koffiebonen behoudt namelijk voor korte tijd zijn aroma’s en oliën. Wanneer de bonen kapot worden gemalen verliest het zijn smaak.

Juiste apparatuur

rikegroup kopjeOm lekkere koffie te maken moet je niet alleen de juiste bonen hebben maar ook de juiste koffieapparaat. Dus een koffiezet apparaat met een waterfilter is een muts. Hardheid van het water is een van de belangrijkste factor voor een lekker bakje. Voornamelijk in Zuid-Limburg en Noord-Brabant is het hardheid hoog. Daarnaast is het belangrijk dat je koffiezetapparaat goed schoon kan maken. Als er teveel koffie in het apparaat achter blijft beïnvloed dit het smaak op een negatieve manier. Zorg er voor dat je kopje ook warm is dan blijft je koffie ook langer warm.

Top 5 goedkoopste koffie

1.Lidl – Bellarom Espresso Extra Dark Roast
2.ALDI – Moreno Dark Roast
3.L’OR Espresso Fortissimo koffiebonen
4.Kanis & Gunnink Aroma rood bonen
5.Douwe Egberts Aroma variaties excellent koffiebonen

Tips

Zoals je hierboven hebt gelezen is het belangrijk om je koffie goed verst te houden. Wanneer je koffie wilt bewaren of niet zo snel opmaakt hou dan rekening met de volgende soort verpakkingen waarin je koffie zit

– Gemalen koffie in de open lucht blijft 20 minuten vers
– Bonen in een papieren zak blijft 1-2 weken vers
– Bonen in een laminaat verpakking blijft 1 maand lang vers
– Bonen in een laminaat verpakking met ventiel blijft 3 maanden lang vers
– Met edelgas in blik kan je koffie het langst bewaren namelijk 6 maanden

Wil je toch je koffie langer bewaren dan kan je het ook in je vriezer gooien. En elke keer koffie eruit halen die wilt gebruiken. Hou er wel rekening mee dat je bonen wel eerst eff moet ontdooien. Anders haalt je koffie niet de juiste temperatuur.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.