Vers top 100

top-100 ontwikkelingen in de verssector

   aug 06

Verse salade en fruit creaties voor de catering

De internationale vegetarische trends krijgen meer en meer erkenning buiten de vega scene. De massa, waaronder ook mensen die vlees eten, krijgen ook steeds meer oog voor de verse groente en fruit creaties die de kookwereld rijk is. Niet alleen ter versiering van een goed gevulde vleesschotel maar bijvoorbeeld als vervanging van een vleesmaaltijd, een vleesloos dagje! Zo vervullen salades in de wereld van de catering een steeds belangrijkere functie. Ze bevatten doorgaans veel belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen; zijn dus gezond en geven een creatieve twist aan ieder buffet, feestje of andere gelegenheid waar catering aan te pas komt. Mocht je als cateraar zien dat 

het toch niet zo hard loopt met de salades, zorg voor een mooie presentatie van de ingrediënten om een grotere verleiding te bieden aan de gasten.

verse salade catering

Wereld

keuken als inspiratiebron voor de catering

Als we kijken naar de veranderingen op de plateaus van verschillende cateringbedrijven, zien we veel exotische twists uit de wereldkeuken. Mexicaanse salsa’s worden steeds “Mexicaanser”, daarmee ook een stuk pittiger dan wij kaaskoppen zijn gewend. Gelukkig houden catering bedrijven wel rekening met mensen die niet van jalapeño’s gediend zijn met meer neutrale schotels. Zo is en blijft de avocado een onmisbaar ingrediënt, waar ze in de catering veel raad mee weten. Naast de vele verschillende inzetmogelijkheden van deze fruitsoort.

Het groene hart goud voor Leidse catering

Het groene hart, waaronder Zoeterwoude, Alphen en omgeving, bevat een rijke bron aan leveranciers – lokale boeren – die catering bedrijven in Leiden en omstreken met alle plezier voorzien van de lekkerste verse groente van het land. Hier wordt ook steeds meer samengewerkt, waardoor mensen van lokale lekkere en gezonde snacks kunnen genieten. Juist, geen overload aan aan suikers en chemische toevoegingen, maar back to nature – we kunnen wel degelijk snacken van wat de natuur ons voorschoteld.

Veel te beleven!

Catering bedrijven kiezen ook steeds vaker voor salades, omdat er hier veel meer variatie mogelijk is. Mensen kunnen kiezen van licht en/of exotisch tot een voltallige rijke maaltijdsalade. Cateraars zetten vaak een salad bar neer, waar het ook nog eens een creatieve bezigheid wordt voor de bezoekers. Een add-and-spread methode kan ook zeer aantrekkelijk zijn voor klanten. Een plankje waar je broodjes of wraps kunt beleggen en versieren met lekkere groente is onweerstaanbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mocht je het zelf willen doen en zaken niet geheel uitbesteden bij een cateraar? Dan zijn er ook veel mogelijkheden. Wat denk je van het bestellen van een biologische fruitbox? Er zijn veel creatievelingen die bijzonder smakelijke creaties op de markt hebben gebracht waar je veel mee kunt. Probeer het eens uit ter inspiratie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.